El veïnat

Em conviden a col·laborar en aquest nou projecte i, de bones a primeres, em venen dues coses al cap. La primera és felicitar i encoratjar aquesta iniciativa i la segona és agrair la confiança i el repte que em proposen.

I és que cal, abans de tot, fer un petit exercici de racionalitat: a mi, veí actiu i activista de Pineda de Mar, em proposen escriure en un mitjà que tracte de Calella? Salvant objeccions i prejudicis, en cas d’haver-n’hi, que no és el cas, però és evident que em pregunti de què s’espera que escrigui jo…

Doncs crec que el títol ja ho diu, procuraré escriure del què es diu, del que es cou, pel veïnat. I tot això amb doble lectura i dins de les meves limitacions, que són moltes, però ara no venen al cas.

Com advocat que sóc i em sento, aniré aportant comentaris i valoracions sobre temes d’actualitat que a tinguin vinculació amb el món del Dret i la Justícia, … que es obvi que no sempre són ni semblen el mateix. Notícies més generals  com les dels desnonaments o com les de les taxes judicials, i notícies més específiques com temes que em pugueu proposar.

Al cap i a la fi el Dret no és res més que un sistema, un mitjà, per regir la societat i resoldre’n els conflictes. És a dir, una manera de regular la relació entre les persones, entre els veïns.

I com a regidor de l’Ajuntament de Pineda de Mar, m’agradaria ajudar (a mi el primer) a intentar obrir portes, ampliar les mires, consensuar i reforçar projectes i propostes… tot bones intencions. Som veïns (aquí amb un altre significat) i hem tingut, tenim i tindrem una rivalitat, sana i que ha de servir perquè ambdós municipis ens esforcem a superar-nos dia a dia.

Però això en cap cas hauria de comportar que ens haguem de barallar per un mateix pastís, si podem tenir la oportunitat de tenir-ne un de més gros i de millor. Ni tampoc hauria de comportar que projectes vius i amb trempera puguin perillar per manca d’entesa o, sobretot, manca de comunicació.

Des dels respectius governs municipals, per propi coneixement i experiència, em consta  que ja s’està treballant en aquesta direcció. Però també és important que tota la ciutadania, d’aquí i d’allà, d’allà i d’aquí, en prengui consciència. No per mirar de descobrir la sopa d’all a aquestes alçades, sinó simplement perquè si mirem al nostre voltant, família, veïns, treball, oci, etc… tots venim d’aquí i d’allà, d’allà i d’aquí.

I per aquí van les meves intencions. Potser moltes paraules per no dir res? Penso que per collir la fruita primer cal plantar l’arbre.

Jordi Masnou i Ridaura
Advocat. Regidor de Pineda de Mar

03/12/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s