Nadalitzant que és gerundi

Diades nadalenques a la vista, toca parlar de sorpreses, de bons propòsits, d’amics invisibles, de torrons, de bones intensions, potser també de màgia i d’alguna o altra despesa extra (ull amb les despeses extres que el forn no està per pastissets). Enguany hem pactat amb els reis de casa que els grans ens farem els forts i estalviarem algun dineret i que la petita serà la protagonista absoluta (la petita que aquest any ja canta “tió, tió”… que dolça). D’altra banda, estimats reis mags de l’Orient, ara que no ens sent ningú he de dir-vos que aquest any he fet molta bondat, que podeu passar a veure’m quan vulgueu que sereu benvinguts, que em nadalitzo ràpidament jo…

I als carrers de Calella ja és Nadal fa dies, i que maco el mercat il·luminat, hauria de ser tot l’any així, els edificis il·luminats conviden a la festa. Ja rutlla també el sumaquilòmetres, que si un viatge per aquí, que si un soparet per allà… i la recollida de cartes dels patges, l’home dels nassos, la rua dels Reis, els Pastorets, els concerts de nadales… I aquest any estrenem fira nadalenca a la plaça de l’església, que fa goig i que fa olor de Nadal, però jo potser hi hagués afegit un parell o tres més de parades (una de torrons, segur). I no m’oblido dels intrèpids banyistes nadalencs, he de dir que us admiro, i que teniu tot el meu suport com cada any, jo sóc de les que mira des de lluny amb l’abric posat. Sembla doncs que ja està tot preparat, l’olla va bullint, nadalitzant, caldo en marxa.

Arribaran els dies clau, els dies de seure en família, amb la taula plena, tips encara del dia anterior… i tot nadalitzant intentarem procurar bondat i alegries als nostres (jo als meus i tu als teus) i també a tothom qui ho precisi, en realitat teus o meus tant és, això s’encomana i és gratuït, no cal mirar-s’hi massa. Personalment m’emocionaré veient la meva neboda al descobrir que el tió ha cagat, i m’encantarà saber que no es qüestiona encara com és possible que això pugui ser així. I beuré el cava que convingui, i hi sucaré neules i m’atiparé de dolços i de dolces, jugaré amb la punta de les estovalles i cauré en la nostàlgia nadalenca mentre envio missatges ensucrats, i faré propòsits pel 2013 (pocs però ferms) i el dia 2 de gener ja els hauré oblidat…

La taula és a punt i tot va fent xup-xup. Sentir-se 100% nadalenc després de l’any que hem viscut és tot un repte, així que molta força i abraçades per a tothom (ja em comença a sortir l’esperit)… I si aquest any no estem 100% nadalencs no passa res, potser és que no cal o que no toca, potser l’any que ve serà diferent. De moment, procurem gaudir dels grans com si fóssim petits i deixem que els petits gaudeixin com a petits que són.

Molt bones festes i salut!

Neus Arimany
Paraulista activa
News Arimany

26/12/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s