Eficàcia i eficiència en comunicació municipal

Un dels compromisos electorals que vaig assumir va ser precisament el de treballar per garantir la màxima transparència en la gestió pública. Un compromís que, ja en el primer any de govern, s’ha traduït en la creació de la Unitat de Transparència, que ha pres com a referencia l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que va obtenir un “excel·lent” en l’estudi que realitza, periòdicament, l’organització no governamental “Transparency International España”.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu facilitar l’anàlisi a fons de la gestió dels ajuntaments, utilitzant fins a vuitanta indicadors que posen a prova cinc àrees considerades fonamentals; informació sobre la corporació, relacions amb els ciutadans, transparència econòmica-financera, contractacions de serveis i gestions urbanístiques.

Una cosa és que de manera sectorial les coses ja funcionin i s’informi de manera individualitzada, i una altra és que això es compleixi. Posar en marxa aquesta iniciativa suposa anar més enllà del que preveu la futura Llei de Transparència en el Sector Públic, pendent d’aprovació.

És evident que l’arribada d’un nou govern implica l’aplicació de noves maneres de treballar. Reorganitzar les persones vinculades a la comunicació i els mitjans amb que treballen no ha de comportar un augment ni una reducció de la despesa. Més encara si la nostra filosofia és que tots som Ajuntament, tots tenim un mateix objectiu i tots formem un mateix equip. En qualsevol cas, podem parlar d’optimització dels recursos amb l’objectiu de guanyar en eficiència i en eficàcia. Unificar el missatge per evitar la dispersió.

Esperar que el “món” ens descobreixi no forma part de la nostre manera d’entendre la promoció del nostre municipi com a destinació turística ni de potenciar la promoció econòmica. Hem de fer-nos visibles, dins i fora del nostre territori. Anar a buscar possibles visitants i inversors i fer que, quan aquests ens visitin, coneguin tot el que Calella i els seus ciutadans som capaços d’oferir. I això no és propaganda; això és comunicació.

Hem impulsat el nou web calellabarcelona.com, hem aconseguit el reconeixement a les polítiques de comunicació 2.0 aplicades a La Fira, hem dedicat recursos a promocionar l’activitat comercial i incentivar el consum als nostres comerços, hem fet difusió en premsa, ràdio i televisió -a nivell nacional- de tot el que s’organitza a Calella, hem implantat les pantalles informatives, hem dinamitzat el web municipal mantenint al dia l’apartat de notícies, hem treballat per evitar la desaparició de Calella Televisió en el pitjor moment en la història de les televisions locals, hem impulsat les accions de comunicació a la xarxa a través de Facebook i Twitter i hem creat la publicació periòdica en paper “Calellaésmés” per garantir que allò que passa a Calella arribi, també, a aquelles persones que no estan familiaritzades amb l’us de les noves tecnologies. I tot això ho hem fet sense incrementar la despesa pública.

Montserrat Candini
Alcaldessa de Calella. Senadora

16/01/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s