Corrupteles i altres coses…

Aquestes darreres setmanes estem vivint un apassionant moment polític…, la visualització de la corrupció de persones vinculades a la gestió dels afers públics. I el pitjor és que a mi no em sorprèn res de tot el què passa. Francament, resulta molt fàcil “caure en la temptació” d’aprofitar-se d’alguna posició de poder, influència, amiguisme…, o de situacions similars.

És indignant tot el què està passant. I ho comenta una persona que ha estat durant vuit anys alcalde de la seva ciutat i sap quin mal pot arribar a fer tot plegat.

Però també vull manifestar una cosa: hi ha molts homes i dones que estan en ajuntaments, consells comarcals i diputacions que són persones honestes, que sovint viuen les 24 hores del dia la seva activitat com un servei als seus veïns o als ciutadans que els han donar la seva confiança. I de la mateixa manera que afirmo que cal ser contundent amb els corruptes, també vull manifestar que cal seguir confiant en homes i dones que estan al servei dels seus municipis i del país.

No podem permetre que l’arbre ens tapi el bosc!!

Més que fer manifestacions contra els corruptes –que també-, caldria fer alguna manifestació de suport per aquells que no ho són, que són honestos, que són bones persones i que creuen fermament en la democràcia. N’hi ha molts d’aquests. I callen i no diuen res, justament perquè no es senten recolzats. I hem de refiar-nos d’aquestes dones i homes per construir un projecte de país nou, lliure, just i democràtic.

I per altra banda també, permeteu-me, que faci una reflexió. Sovint els que més criden contra la corrupció i que surten al carrer i fan grans manifestacions…, ho fan només a partir d’uns ideals, nobles segurament, però la realitat és diferent. No coneix d’idealismes. La realitat és un món on cal prendre decisions, que no sempre agraden a tothom…, la realitat està formada per una lluita d’interessos enorme i on les influències, els amiguismes, les corrupteles petites, els “enxufismes” i tantes altres maneres de funcionar, condicionen les responsabilitats de qui és servidor del poble. Els polítics municipals viuen en aquesta realitat i hi han de viure i conviure cada dia. Per tant, prendre decisions no és gens fàcil. El què és fàcil és criticar a l’alcalde o l’alcaldessa perquè no fa el que un vol…, però la realitat municipal no funciona així. Els ajuntaments han de vetllar per l’interès general de tots i totes els ciutadans i això implica decidir sobre els interessos particulars. I no tothom hi està d’acord…, però això no té res a veure amb la corrupció. Té a veure amb un projecte polític, té a veure amb uns objectius del territori, té a veure amb les possibilitats econòmiques de l’ajuntament –i cada vegada són menors, val a dir-, i té a veure amb el sentit de servir a la comunitat.

No ens enganyem, hi ha polítics corruptes (i cal perseguir-los, denunciar-los i jutjar-los), però també hi ha bons polítics que dia rere dia, es lleven i estan al servei del seu poble i del seu país. Per aquestes persones, tota la meva empatia i suport. Per aquests càrrecs electes tots els meus ànims i desitjos que no defalleixin per tot el calvari que els toca passar.

I per aquells ciutadans que pensen que tot està podrit…, doncs que s’hi posin ells en política i liderin el futur dels nostres municipis i del nostre país. Potser així també ajudaran a acabar amb les corrupteles i altres coses…, i no m’agrada veure com hi ha persones que ho “saben tot i tenen totes les solucions d’aquest món”…,però quan se’ls diu que s’hi posin…, tot són excuses i divagacions!!! Si no ens agrada el què veiem, doncs posem-nos-hi i mirem de canviar-ho. No m’agraden els que van de “savis” i que no es comprometen a res quant toca. Ho sento si algú s’ofèn però és el que crec i defenso.

Josep Basart
Professor, assessor i empresari. Ex-Alcalde de Calella

25/02/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s