Val l’opinió de tothom!

En els últims comentaris o opinions d’aquest bloc se’ns ha fet veure que diferents projectes i opinions sobre situacions i apostes de futur per Calella han generat certa controvèrsia, i que les justificacions a les actuacions han estat perquè certes associacions o col·lectius concrets així ho han fet saber.

Tots podem pensar que en certa manera és lògic pensar que té més força un col·lectiu que una proposta personal, però també és cert que no sempre és fàcil o possible crear associacions per cada planteig que vols exposar.

Està molt bé sembrar un camp de futur amb inversions, que segurament, no tant sols omplirà una necessitat del poble sinó que també ajudarà a empentar el turisme i l’economia local, perquè certes associacions ho han reclamat des de fa temps. La veritat és que aquesta mancança en inversions els últims anys han fet que haguem passat per exemple a haver d’anar a jugar a basquet i a voleibol a Arenys, esports dels quals érem referents.

A Calella en aquests últims mesos i segons l’opinió popular s’han fet actuacions en l’àmbit cívic, un xic desmesurades. Ningú ha tret la porra ni molt menys, però la sensació és que n’aprendrem a hòsties, i així pagarem la gespa artificial del camp de Mar o de futur. La policia va de incògnit, com quan es persegueix als traficants, i quant vas pel passeig de les Roques amb bicicleta, o t’has passat 5 minuts amb l’hora de poder-hi circular, o si a les 8 del matí d’hivern has deslligat el teu gos a la platja o al Pati de l’Ós a aquelles hores que els únics que s’hi passegen són els propis gossos acompanyats, has begut oli!, treuen la placa com en Colombo , i 60€!!.

Crec que en l’època del General, quan el problema era molt greu, es parlava abans amb les associacions, col·lectius, els ciutadans, etc… i se’ls donava un temps per rectificar, per fer-los saber que certes actuacions no es poden consentir, d’informar-los, buscar possibles solucions i … que en un període breu començàvem a repartir. Potser estic confós i no era en aquella l’època o potser el problema no és tan greu!.

Anar en bicicleta, tenir gos, o anar a córrer no han de ser un problema, sempre hi pot haver algun incident i la solució no ha de ser abolir-los, si no deixarem de ser poble. Això no vol dir que no hi hagi d’haver normes o que no s’hagin de fer complir, i si no hi ha remei fins i tot s’agreugin les sancions, però com diu la Lorena, n’hem aprendre. Sempre passarà que les coses no es facin bé per a tothom, però el que sí que s’ha d’intentar és aplicar-ho des de la màxima entesa possible, no val fer-ho com sigui, perquè, “igualment serem criticats!”. I potser hauriem de conèixer l’opinió del ciutadà sense associació ni col·lectiu, no podem fer una associació de ciutadans que “sovint agafem la bicicleta”, ni la de que “traiem el gos a les 8 del matí”, ni la dels que tenim les escombraries davant de casa, o edificis en mal estat al davant…

àngel macià
en minúscula

12/04/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s