M’interessen les essències

Tenir idees a mitjanit no contribueix a la sana causa del dormir. És fotut, però a vegades em passa, són idees que he de deixar registrades abans de tornar a aclucar els ulls, perquè si no s’escapen. Són idees que recupero l’endemà i em permeten fer fil amb altres idees, i amb altres persones, i després es poden transformar, o no, en material útil per escriure, pintar, tocar, parlar, rumiar… i això sempre és divertit. Un mes de març intens i intensiu, amb inclemències vitals i emocionalment productiu.

Més o menys atrofiat tots tenim un peu connectat al dia a dia, el primer peu, el d’anar fent, el dels horaris, les rutines, la compra al mercat, el cafè amb l’amic i/o l’amiga, potser una anada a la perruqueria… aquest és el peu de partida, el bàsic, el que ens ocupa més temps i el que, per anar bé, ha de poder caminar amb certa inèrcia i normalitat perquè l’altre peu pugui caminar també.

El segon peu té a veure, per exemple, amb les idees a mitjanit, també amb l’escriure, el pintar, la música, o amb la simple idea d’intentar fer cada dia una activitat molt quotidiana d’una manera diferent de com la fem habitualment, canviant la mirada… només per provar, només per veure què és el que passa. És el peu que té a veure amb les idees i la creativitat (paraules infravalorades però que tots coneixem perfectament, més o menys com la paraula esternocleidomastoïdal, tots en tenim però no tots sabem on és ni quina utilitat té). Aquest peu em connecta amb la idea que tinc sobre realització i creixement personal, amb tota l’atenció i dificultat que això implica, i amb tota l’emoció i satisfacció que de tant en tant aporta.

Tenir idees a mitjanit així d’entrada és emprenyador però també és facilitador, és un suplement, m’arrodoneix, m’aporta un ingredient particular que té poc a veure amb influències alienes i molt a veure amb les pròpies sensacions i capacitats, i és que quan el segon peu comença a caminar, necessita aliment i necessita atenció. No és res de l’altre món, només una capacitat que cal saber escoltar, per un motiu concret i és que a vegades passa que canvies la manera de veure les coses i llavors…. eps, resulta que les coses comencen a canviar. Ser artista moltes vegades no té res a veure amb fer exposicions. Divertir-se amb els propis recursos i ser curiós és saludable, i saber escoltar i acceptar les pròpies facultats és tot un repte. I qui et sap veure com a una suma de dos peus és qui l’encerta, i aquí arriba això de que som únics i irrepetibles, i aquí arriben també les connexions més personals, la química de les emocions i, amb sort, la física de la creativitat.

Com deia, ha estat un últim mes intens, i intensiu i també productiu tot i que n’he tingut de millors, però ja torno a tenir els peus a lloc, a un altre lloc… tots dos. M’agrada escriure i avui ho faig de manera clara, plana i lleugera, a veure si ens apropem una mica més. Dir per acabar que ballar amb un sol peu també és una opció, no és la meva, però és una opció. Crec en la inversió intel·ligent que suposa tenir dos peus actius. I vull reiterar-me, com a últim apunt, en el fet que a vegades passa que canviem la manera de mirar les coses i llavors… eps, les coses canvien. Aquí Neus Arimany i la meva lluita personal per potenciar enteniments i personalitzar relacions, sobretot personalitzar relacions, perquè amb dos peus a terra simplement es camina, i fer-te feliç em fa ser feliç a mi i fer-te sentir especial a tu activa la creativitat en mi. Salut!

Neus Arimany
Paraulista activa. News Arimany

15/04/2013

2 thoughts on “M’interessen les essències

  1. A vegades per la rutina del dia a dia sense adonar-me vaig a peu coix, m’adono poso l’altre peu a terra i se m’ha adormit, però faig un parell de passes i ja està al 100%.
    Felicitats Neus, m’ha encantat el teu Rebat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s