#llopasfera13 :: social boom!

IMG_0341

Inacripcions: http://bit.ly/16T0Gwi

Programa: http://www.slideshare.net/llopasfera/programa-llopasfera13

Quan aquest any ens plantejàvem la temàtica de la Llopasfera fou inevitable pensar en els temps actual s que estem vivint, amb una sensació agredolça i que des del nostre punt de vista optimisfèric miraríem de capgirar. És a dir, d’una banda les fortes clatellades laborals i per tant econòmiques i psicològiques que s’estan interioritzant a les famílies i de l’altre la no-crisi social, les persones s’han organitzat a través dels canals digitals per actuar i remoure els espais reals. Tenim un conjunt d’organitzacions, associacions, entitats i grups en el nostre entorn digital proper que dinamitzen a diari els seus perfils socials i maximitzen les eines 2.0 per connectar els individus que en formen part: el nucli format pels socis, afiliats, simpatitzants com si de protons i neutrons es tractés, i també amb la resta d’internautes, l’activa escorça digital orbitant, com si d’electrons es tractés.

La proposta que vàrem fer als ponents va ser al voltant de la següent pregunta: “Volem conèixer l’estratègia digital de la teva organització. Ens la voleu venir a exposar a la Llopasfera d’aquest any?” I la resposta no es va fer esperar. En 48 hores teníem la confirmació dels 7 ponents d’enguany. –Estar a internet? molts hi estem. –Publicar a Internet? molts hi publiquem. –Planificar el que publiquem a internet? i és aquí on la comunicació digital de les organitzacions fa la feina i d’això en depèn, i cada vegada més, el seu protagonisme i per tant la notorietat de les seves accions offline. És clar que les accions que provenen d’aquestes organitzacions s’han de traduir al carrer, fora del món digital que es on prenen més potència, perquè és on el món de les emocions guanya a la fredor del binomi teclat-pantalla. Pensem per exemple en l’estelada solidària de l’ANC Calella per la Independència el passat 12 de desembre, les de la PAH a les oficines d’entitats bancàries, les trobades dominicals del grup Tengui-Falti o la nombrosa marxa solidària que organitzen any rere any l’Oncolliga i Calella Marxa. Bona part dels èxits assolits per totes elles es tradueixen en conèixer el seu públic a escala digital per afinar les mobilitzacions al carrer, és a dir, anar fidelitzant la comunitat digital i que el col·lectiu prengui consciència i s’impliqui amb la causa.

El col·lectiu de la Llopasfera som una colla d’amics tecnoferits units per aquests neguits digitals. Hi ha una habilitat (?!!) que hem detectat en tots els components del grup: tenim les orelles ben aixecades i en estat d’alerta quan escoltem persones humanes parlant de les coses que passen a Internet. Volem que ens acompanyis, que paris bé les orelles i participis de la setena trobada anual, el proper 7 de juny a l’Hotel Bernat II.

Un avís per a navegants: qui ho ha provat, repeteix. T’hi esperem!.

Jordi Verdura Ribas
Co-impulsor de la Llopasfera
www.llopasfera.cat

05/06/2013

One thought on “#llopasfera13 :: social boom!

  1. Retroenllaç: Llopasfera 2013, el programa de l'acte | Carles Pascual

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s