Un concert acústic en un entorn especial

El divendres a la nit vaig tenir la sort de poder assistir al concert inaugural del NEC’13, Festival Nits d’Estiu a Calella, a càrrec de la Beth Rodergas amb l’acompanyament al teclat d’en Joan Monné. Era l’ocasió perfecte per passar una vetllada a Calella, retrobar-nos amb familiars i amics, viure un acústic de l'”Eurovisiva” de Súria i visitar el magnífic entorn del Far Calellenc… què més es podia demanar?

Doncs el resultat final va superar totes les meves expectatives. Malgrat el fred, es va crear aquell ambient càlid i intimista que tan poques vegades s’aconsegueix i que permet que aflori una simbiosi còmplice entre l’escenari i el públic.

La Beth va encetar el repertori amb La Maquina de Cosir demostrant que no ha perdut aquella màgia que genera la seva veu “trencada” i arrancant els primers aplaudiments de la família del Far. Va cantar varies cançons de l’últim disc “Segueix-me el fil” com Terra Trencada, Cap a on Gira el Món, Temps de Canvis, De Puntetes alternant versions de Serrat com Pare i Cançó de Matinada.

Va entonar un Lately de Stevie Wonder desplegant tots els seus matisos vocals i un Your Song captivador.

Un dels moments emotius de la nit el va entregar amb una cançó dedicada a la seva filla i que formarà part del nou disc que traurà en breu.

Però quan va aconseguir tocar la fibra dels allà presents, amb una lletra que en el context actual guanya força, fou amb el País Petit d’en Llach, últim tema previ als bisos.

Va tancar el concert amb un tema preciós, Tots els Botons, amb el que va arrancar els càntics de seguidors fidels i es va oferir per fotografiar-se i signar discos a tots els que ho desitgessin per delit de tots els instagramers allà presents.

Cal destacar el teclista que l’acompanyava, amb el que debutaven com a duet, que va complementar a la perfecció cadascuna de les peces.

Menció especial al bar instal·lat allà que ens va permetre maridar el concert amb una copeta refrescant i poder gaudir de les vistes de Calella un cop finalitzat tot comentant l’esdeveniment i preguntant-nos quan seria el següent per repetir nits com aquella.

Això no es pot parar, aquest es el camí: trobades, fires, esdeveniments culturals, esportius, musicals, …  fent que setmanalment ens preguntem: “I aquest cap de setmana, què hi ha a Calella?”

Jaume Feliu Casas
Enginyer informàtic especialitzat en Protecció de Dades, emprenedor i fundador d’invinus.com

03/07/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s