Diuen que és bona pel cor…

No fa massa dies he vist per televisió una ‘aquelles notícies que van directes al subconscient i que tenen tota la pinta que són notícies orquestrades per la gran industria cervesera industrial. La notícia no deia res més que la cervesa, amb moderació, és bona pel cor.

Suposo que aquests estudis, s’han de matisar i parteixen d’un estudi sobre un consum moderat de gent que gaudeix de bona salut i suposo que, aclarint que el que aporta beneficis al nostre organisme són les 4 matèries primeres amb les que s’elabora la cervesa: l’aigua, el llúpol, els cereals maltejats i el llevat. Tot això em porta a pensar que com a calellenc sóc un privilegiat de poder gaudir d’una festa de la qual s’espera es consumeixin més de 40.000 litres d’aquest líquid tant preuat, universal i beneficiós. Aquesta festa, l’Oktoberfest, és la festa major de Munich (Baviera) tot i que oficialment es diu que són unes festes que popularment celebraren el casament de la Princesa Teresa amb Lluís I de Baviera, i que el rei Maximilià I de Baviera, pare de Lluís, va instaurar de caràcter anual per reforçar el sentiment d’unitat de Baviera, no aconsegueixen esborrar pels enamorats de la cervesa, la veritat de l’origen d’aquesta festa, l’elaboració de la “Märzenbier”, una cervesa d’estil larger (baixa fermentació) de tonalitat fosca, elaborada el mes de març que amb uns mesos prudencials de maduració, es podia consumir a principis d’octubre.

Tornant al subconscient, vull matisar que tot i que associem la cervesa amb els pobles germànics i que la majoria de gent atribuiria la cervesa més antiga d’Europa als alemanys o a algun país del nord, no és així, les restes més antigues s’han localitzat en un antic poblat ibèric anomenat Genó (actual poble d’Aitona, província de Lleida).

Sí, Catalunya, novament, aquest petit racó de món sorprèn. Sorprèn per la seva capacitat creativa, ja que més de 100 cerveses artesanes (sense filtrar,ni pasteuritzar, sense additius) s’estan elaborant i comercialitzant en el nostre país. Així doncs, perseguint l’objectiu de la notícia que vaig veure fa uns dies,  espero haver arribat al vostre subconscient i despertar-vos l’estimació que li tinc a aquest producte i fer-vos-en partícips d’aquesta festa que arriba al seu 25è aniversari.

Salut i birra per a tothom.

Jordi Bosch
Un calellenc inquiet i fundador de la Cervesera Costa de Barcelona
www.quatrepunts.com

26/09/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s