Resposta al director de la Challenge

El director de la Challenge Barcelona-Maresme, Agustí Pérezha respost el meu escrit titulat Seré un mal calellenc, doctor?, que vaig publicar al portal d’opinió de Calella Rebat.cat. Agraeixo la informació facilitada pel senyor Pérez en el sentit que la família de l’atleta britànic mort a la platja de Calella el 6 d’octubre donés el seu consentiment per escrit perquè, al cap de poques hores, els focs d’artifici i la festa amb música de discoteca cloguessin la jornada de la Challenge. També li agraeixo la invitació que em fa de cara a la mitja Challenge del 18 de maig.

No obstant, voldria fer alguna puntualització. La primera és que el meu escrit, com diu el propi portal i com es desprèn del to i del titular del meu post, és una opinió com a calellenc, no pas cap informació professional com a periodista. Per informar de la Challenge ja hi ha els companys de les seccions d’Esports i els dels mitjans locals que tant bé fan la seva feina. És a ells a qui correspon informar, de la competició i de la tràgica pèrdua.

Segueixo pensant que els focs d’artifici i la festa musical eren del tot sobrers, al cap de poques hores de la mort de l’esportista britànic, i, sincerament, trobo de mal gust haver-li demanat o acceptat de la família cap consentiment per escrit. No em sé imaginar la situació dels familiars signant tal document amb l’atleta ‘de cos present’. Crec que la meva ciutat pot aspirar a una major sensibilitat i respecte, i segueixo pensant que la celebració va ser un excés desafortunat. És la meva opinió, com a calellenc. Vostè segurament va fer el que li van demanar amb la màxima professionalitat, això queda fora de tot dubte.

Segueixo pensant que els focs d’artifici van ser un excés en l’imaginari dels calellencs que pateixen la crisi i troben que amb els recursos públics toca una altra prioritat o una major contenció. A vostè no li correspon respondre la part del meu escrit en què em posava en el cap d’un aturat calellenc, i em preguntava què pensaria la nit del 6 d’octubre, mentre veia o sentia els focs d’artifici, molt pocs dies després dels focs d’artifici de la Festa Major de la Minerva.

En aquest sentit, voldria aprofitar l’avinentesa de la seva resposta per preguntar-li, quants diners es van destinar a la festa de cloenda de la Challenge. Tant als focs com a la música i tota la celebració d’aquella nit. Quants diners i quina part del pressupost de la Challenge representa la cloenda? I, posats a demanar, també m’agradaria saber quants diners públics, de les diferents administracions i empreses públiques, han rebut o tenen previst rebre per a la Challenge de què estem parlant? No com a periodista, sinó com a calellenc i contribuent, crec que estic en el dret de preguntar-li-ho, i entenc que la seva obligació seria facilitar aquesta informació.

Reitero que, fins allà on tots sabem, la Challenge és una bona aposta de la ciutat per un turisme alternatiu al model clàssic de sol i platja. Un projecte que, en el cas de Calella, ve d’anteriors governs municipals i que l’actual ha sabut mantenir.

Saül Gordillo
Periodista. www.saul.cat

20/10/2013

2 thoughts on “Resposta al director de la Challenge

  1. Estic d’acord amb tu en què demanar-li per escrit el consentiment a la família és terrible (indica clarament que s’ha prioritzat la burocràcia a la humanitat i això és molt i molt trist). Per altra banda, amb el tema de si la despesa de la cloenda va ser excessiva, jo, com a aturada , en aquest cas concret no em vaig sentir ni ofesa ni dolguda, uns atletes varen fer una proesa (aquesta sí que excessiva) i se’ls va voler homenatjar com es mereixien. Potser la mala calellenca sóc jo, per no plantejar-me el que tu et planteges i conformar-me amb el què em diuen.

  2. En Saül Gordillo dient que altres companys fan bé la seva feina?
    Què s’ha pres?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s