Rèplica a Jordi S. Guzmán

Hola Jordi,

no estic d’acord amb el teu plantejament de la participació mínima a la consulta. Anem a pams. No hi ha tres opcions sinó cinc. Mai hem d’oblidar que hi ha l’opció del vot en blanc (que sempre afavoreix la majoria) i l’opció del vot nul (que si fa no fa, en una consulta ve a ser el mateix que no anar a votar).

No és just ni és democràtic exigir a un participant que humiliï el seu contrincant per fer bona la seva fita. Si el #SÍSÍ tingués el 54% de suport vol dir que el #No, el #SíNo, el blanc i el nul només sumen el 46% restant. Entenc la teva posició respecte a una consulta binària (trinària real pel vot en blanc) però no pas en aquesta.

Quina seria la meva proposta de participació mínima i validesa de resultat? Doncs, tal com es fa a qualsevol país del món, qualsevol índex de participació es dóna per vàlid per posar partits al govern, qualsevol participació es dóna per vàlida per convertir persones normals en diputats, aleshores qualsevol participació és vàlida per tot el demés.

I ara anem a per quant ha de guanyar. La resposta també és des del meu punt de vista, democràtic i matemàtic, simple: l’opció més votada. Qualsevol altra cosa denota preferència prèvia a favor d’una de les parts. És partidista, contaminador i manipulador. És la realitat actual estructurada a favor dels estats i contra les nacions, i no li penso donar la raó. En l’actual dictadura legal  no penso donar la raó a ningú sinó crec realment que la té. Altra cosa diferent és que tingui que adaptar-m’hi per necessitat però sempre des de la crítica i l’intent de canvi.

I ara anem per més dades que fan riure:

Mariano Rajoy, 44,63% dels vots realitzats i president d’E.I.U.E.N.6 (Estat Intervingut per la Unió Europea Número 6).

Barack Obama és president amb el 51,07% dels vots realitzats, inicia i atura guerres segons el dia si fa sol o pluja. Tenint en compte que per votar t’has de registrar prèviament i només ho fa el 50% de la població dels E.U.A.

Quan es va fer el referèndum a Catalunya pel Tractat de la Constitució Europea va guanyar el Sí a Catalunya per un 64,27 %. A algú li va molestar que només votessin  el 40,59% del cens? Als pixa freda d’Europa no pas. Ara, si es tracta de crear un nou estat ens l’agafem amb pinces que fa angúnia.

Per resumir, vosaltres poseu el vots que nosaltres posarem les trampes.

I parlant de Calella, seria molt d’agrair que la Sra. Candini, el Sr. Juhé i la Sra. Gómez hi diguessin la seva ja que són els nostres representants i tenim el dret de saber-ho.

I finalment #SíSí

Josep Busquets
Cultivador de bytes, punts i herbes

17/12/2013

One thought on “Rèplica a Jordi S. Guzmán

  1. Hola Josep!!
    Sí, tans raó… Però per evitar males representacions i, especialment, la rellevància de la votació no només davant dels espanyolets, sinó també davant del món (reconeixement, legalitat inapelable davant dels tractats internacionals, etc.), segueixo pensant que caldria un percentatge ben alt de participació… La legalitat i la legitmitat no van sempre de la mà, i que un representant surti per un 34% e vots éslegal encara que només hagi anat a votar el 20% de tot el cens, no vol dir que etigui legitimat a fer absoutamnet res; de fet, des del alegitimitat política (un concepte moooolt filosòfic), no ohauria ni de prendre el càrrec.
    De passada és la meva proposta de legitimitat electoral i de no majories de cara a un futur Estat… Pot ser necessari fer que votar igui obligat?; no ho sé. El que sí que sé segur és que s’han de restringir les majories a la majoria simple i prohibir la absoluta (per absolutista, i rebutjable encara que guanyin “les meus” –que no sé excatament quin són…).
    Pe que fa al meu #NoSi és fàcil: No vull que sigui un Estat, només vull que sigui independent (és a dir, que la pregunta no sigui condicional, la qual cosa no vol dir rebaixar la seva quaitat “inclusiva”); qualsevol altra opció és un pegat al ventre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s