Persones lliures

Probablement aquesta sigui una de les grans guerres que com a societat i individus tindrem que afrontar i guanyar. Afrontar i guanyar. No podem mirar cap un altre cantó i tots tenim que assumir la nostra part de feina. Ningú la farà per nosaltres. Som massa petits pels poders fàctics com per fer-lis por en primera instància. El despreci està escrit dins del primer article de relacions amb els clients, votants, ciutadans, etc.

Però sempre hi ha un dia, que una persona s’adona que no té por. Persones que de manera conscient assumeixen el seu futur. Persones que obliden el seu passat de clients, votants, ciutadans, etc., i viuen una nova vida com a persones lliures. Les persones lliures si que fan tremolar el sistema fàctic que fa fàstic. No pas per la seva possible repercussió sobre el sistema actual sinó per la seva funció de despertador social. Hi ha gent que s’ha posat de peu i camina.

‘Què fas?’. ‘Ets boig’. ‘Torna amb nosaltres’. Però no tornen. No tornen mai. Són lliures i costarà molt tornar-les a fermar. Són herois anònims sense reconeixement però no els hi cal. Tenen el millor dels premis a què pot aspirar una persona. Ser lliure.

Fan por als amics, als familiars. Fan por perquè no en tenen. Aquella sensació desagradable que corre per tot el cos de dalt a baix quant es fa alguna cosa que no és aprovada pel sistema. Poc importa si el sistema és bo o dolent, no cal ni plantejar-s’ho això.

Lluitar sempre contra les empreses escanya-pobres. No acceptar la regla si aquesta és torta. Peti qui peti. No ser clientelista ni acceptar-ho dels partits polítics. Qüestionar-se les coses de la vida. I viure en coherència amb els propis principis.

Multes, sancions, desaprovació d’una part de la societat, (falses) amistats, rebuig, indiferència. És tan poc el preu a pagar que val molt la pena.

Treballo per aconseguir ser una persona lliure, i potser si continua sortint el Sol cada dia, potser, ho assoleixi. La data de la nostra llibertat social i nacional no cal que sigui el #9N2014, pot ser demà i aquell dia només la conseqüència lògica, natural i racional de la nostra decisió personal.

Amb V de Vendetta a la por.

Josep Busquets
Cultivador de bytes, punts i herbes

14/04/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s