Benvinguts maduixots

maduixJa fa més d’un mes vaig poder assistir a la presentació oficial de la Colla Castellera Els Maduixots de l’Alt Maresme a Calella i d’entrada m’agradaria felicitar-los per l’excel·lent  posada en escena que van tenir aquell dissabte a la tarda. Amb certa sorpresa vam poder gaudir de la solvència de la nova colla en aconseguir uns castells força més alts i molt més ferms del que jo a priori em pensava.

Però, permeteu-me l’atreviment, crec que per ser una colla de referència en aquest nostre país petit que quan el sol se’n va a dormir mai no està prou segur d’haver-lo vist, s’ha d’optar per l’excel·lència o la diferenciació i superar amb castells més alts a colles quasi centenàries com son els Xiquets de Valls ( la  jove i la vella) o a colles amb la solera i potencial dels Castellers de Vilafranca o els Minyons de Terrassa, és ara per ara impossible. Per això us suggereixo buscar la via de la diferenciació.

Segurament no ho sabíeu, però fa uns anys a Calella hi va haver una colla castellera de la qual en parlava al meu blog Calçotada Connection on us explicava que la nova colla era la primera colla aquàtica del món. Malauradament la colla no va tenir massa història perquè els de la pinya estaven més al xiringuito bevent canyes que assajant, els enxanetes passaven el dia fent castells, però de sorra amb la pala i la galleda, i els del folre i les manilles trobaven l’aigua massa freda.

Aquesta colla vam optar d’entrada per fer quelcom diferent als altres per assolir l’èxit que ens mereixíem, i això és el  que crec que li falta als Maduixots per posar-los al mapa casteller mundial. Per tot això i molt més us voldria fer unes quantes propostes:

Proposta 1: El 4 de 7 amb tanga on els membres i membresses de la colla es traurien els clàssics i incòmodes pantalons blancs i lluirien un bonic i minúscul tanga. Estic completament segur que el número d’afiliats a la colla pujaria ostensiblement i que també el públic de plaça xalaria de valent amb aquestes construccions

Proposta 2: El 3 de 8 fent la torre de Pisa, on els Maduixots pujarien lleugerament inclinats tot homenatjant la famosa torre. Per posteriors temporades podrien intentar fer la Torre Eiffel, La Torre Agbar o fins i tot les Torres Morunes.

Proposta 3: El 2 de 7 amb un enxaneta de 120 Kg. No dic que sigui fàcil però seria un castell diferent i original, i en cas, força probable,  que el castell fes llenya arribaria la proposta 4: els Maduixots amb nata.

I podrien concloure la ronda amb castells més nostrats, tot substituïnt el clàssic pilar de sis, pel Pilar Rocafort (que seria un pilar molt d’esquerra republicana i molt graller) o el Pilar Mas (que vindria a ser un castell fet davant de notari amb molt d’instagram, twitter, facebook  i coses d’aquestes). I, per què no, canviar la torre de set per la torre dels frankfurts (ara coneguda com la torre de l’Adrià) on els enxanetes es dedicarien a tirar ketchup i patates braves a tort i a dret. I per finalitzar l’actuació pujarien la Torre dels Anglesos, on una colla de guiris (preferiblement britànics) s’haurien d’enfilar mentre les gralles toquessin “God save the Queen” i quan l’enxaneta hagués coronat,  una excavadora els faria fer llenya.

Quim Lloret
Aficionat a moltes coses, especialista en res

09/06/2014

2 thoughts on “Benvinguts maduixots

  1. Hola Quim; sàpigues que la teva proposta no és del tot original; com que els maduixots tenim l’estima molt alta, i veiem que els nostres cossos estan mo
    lt ben proporcionats, i per tant no tenim cap complexe en mostrar-los en públic, ja vam portar la proposta de poder actuar amb poca roba a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (per entendre’ns, és com una Federació de colles castelleres i qui dóna cobertura a l’activitat castellera de les diferents colles, per la qual cosa necessitàvem el seu vist-i-plau); malauradament sembla que els seus membres no són de mentalitat tan oberta com nosaltres i ens van rebutjar la proposta; ens va saber greu que pensessin que amb aquesta proposta es vanalitzava el fet casteller; res més lluny de la nostra pretensió, ja que la precisament la possibilitat d’ensenyar tot el cos hagués demostrat la preparació física que dúiem a sobre per fer els castells; en fi, seguirem treballant perquè un dia poguem porta a plaça castells de forma “natral”. A reveure!

  2. Marc celebro que aposteu per la innovació i estic segur que us han vetat les colles més consolidades, ja que els seus cossos no son,, ni de bon tros, tan atractius com els dels Maduixots,
    De tot cor, us vull donar la meva més sincera enhorabona per, en tan poc temps, aconseguir fer aquests castells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s