#llopasfera14

Una de les cites anuals  al calendari sense cap mena de dubte per mi es la @llopasfera. La trobada digital de Calella que organitzen cada any en @vilapou, @jordiverdura,  @applejux i més gent que ara mateix no em ve al cap i per tant, demano perdó per endavant.

Cada any gaudeixo de les persones que porten a parlar, explicant en primera persona les seves experiències, històries, vivències, etc., relacionades amb el món digital i que de sempre han tingut en mi un seguidor incondicional i crític al mateix temps. I com més vell més crític. Si això segueix pel mateix camí, d’aquí a poc no em suportaré ni a mi mateix.

El gran triomfador de la nit no va ni badar boca. Ignorat per tothom i sense el més mínim reconeixement. L’èxit té sabors estranys. I a la @llopasfera en vàrem viure un d’ells. Un darrere l’altre anaven parlant de plataformes d’e-commerce, de solucions estables, d’integració a les xarxes, de xarxes socials. Els ponents, un darrere l’altre, utilitzaven noms i “marques” protegides per llicencies GNU com si marques comercials fossin. Sense filtre, sense cura. Si no comparem els resultats econòmics o socials de Telefònica i Metges Sense Fronteres, com podem passar pel mateix sedàs els productes comercials i absolutament tancats per llicencies privatives amb el programari lliure? Lliure i no gratis.  Hi torno per si de cas, LLIURE I NO GRATIS.

El més destacat, per a mi, frases petites però contundents: “Tot el que sabem queda caducat en 18 mesos”, “Internet és un lladre d’hores”, “IP’s locals per geoposicionaments beneficiosos”, “és necessari estar a Google+” ¿¿(1)??, “contingut propi”, “logística eficient”, “en el tema de BBDD no ens la juguem i anem a apostes segures i sense risc (“Microsoft Dyamics NAV”)” ¿¿(2)??.

Un cop acabades les xerrades, un breu torn de preguntes  als convidats i cap a la festa. Durant el pica-pica sopar els assistents envolten els ponents i els omplen de preguntes i comentaris. N’estic del tot segur que molts d’ells serien del meu interès i no els vaig poder escoltar; per això proposo unes taules rodones individualitzades o quelcom així per poder parlar de coses més especifiques o tècniques sense tenir que ensopir a la resta d’assistents no tan interessats en temes molt concrets.

En qualsevol cas, la meva admiració als creadors per la seva organització i per haver-ho fet possible.

(1) Google+ desapareix?
http://www.elespectador.com/noticias/actualidad/nuevo-indicio-de-google-podria-desaparecer-articulo-489864
http://www.tugentelatina.com/m/articles/view/-Google-a-punto-de-desaparecer#.U526BHV_urM

(2) Sistemes “segurs” per temes vitals de les empreses
https://mariadb.com/blog/rhel7-now-mariadb
http://www.paltor.com/ipgo/proyecto/sistemas.php
http://blog.desdelinux.net/quien-usa-gnulinux/

Josep Busquets
@josepbusy
Cultivador de bytes, punts i herbes

16/06/2014

One thought on “#llopasfera14

  1. Bon dia Josep,

    anotem les teves peticions per la propera edició. El tema de les “taules rodones individualitzades” o bé networking amb assistents-ponents en un espai diferenciat del de catering final per tal de tractar temes més especíifcs. Això però, fa repensar tot l’acte perquè els horaris s’estirarien molt. Hi treballem, i tant! Agraïts!!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s