Patrimoni calellenc

Sempre s’ha dit que les coses es comencen pel principi i Patrimoni calellenc, és el primer que em ve en ment per començar. S’entén la paraula patrimoni com un conjunt d’objectes o béns que es posseeix. S’utilitza en diversos àmbits, des de la biologia, economia, arquitectura, cultura, etc… però en aquest cas en particular voldria fer-ho des de la vessant humana.

Vull parlar-vos  de l’Isidro González i la Isabel Toledo, calellencs que s’esforcen setmana rere setmana a transmetre els seus coneixements i valors, pilars bàsics de l’art que comparteixen com a parella i com a artistes marcials des de fa un bon grapat d’anys.

Com a calellenc enamorat de la nostra ciutat, és una sort reconèixer que som uns afortunats en viure on vivim, geogràficament i metereològicament parlant, tots hi estarem d’acord, que som uns autèntics privilegiats. Tanmateix, posseïm racons d’una magnífica bellesa que no cal que anomeni i que ens fa sentir tan orgullosos de la nostra ciutat.

S’ha de reconèixer però, que el dia a dia d’un munt de persones excepcionals, encara la fa més gran, pròspera i única.

És de justícia reconèixer la tasca d’aquests dos grans artistes marcials, que a ignorància de molts dels nostres conciutadans, fa molt de temps que, com a ambaixadors de la nostra ciutat, varen posar Calella (sí, sí, la mateixa que va des de la Roca Grossa fins el Rierany dels Frares) en el mapa del panorama marcial europeu.

Últimament, estem habituats a veure com els Europeus del Nord o els Americans se’n porten els “bons” de casa, ja sigui en el món de la medicina, ciències, etc…. bé, només dir-vos que la “POLIZEI” alemanya en fa de temps que “aprofitaven” els  seus coneixements; petits detalls del seu enorme currículum dins del món marcial.

Creieu-me, no és molt habitual gaudir de 2 grans Mestres Marcials (8è i 6è DAN) en un mateix país, regió i ja no dic, ciutat, així com de la varietat de coneixement en la que des de fa anys, l’Isidro i la Isabel han transmès els valors, tan necessaris a dia d’avui, com el reconeixement a l’esforç, companyerisme, educació, respecte als grans i petits, etc…, tot mitjançant les arts i sistemes marcials com el Kenpo Karate, Kenbujutsu, Jiu-Jitsu, Taixí, Armes, Police Self Defense, Street Self Defense,etc…

Com a amant de les arts marcials, podria extendre’m explicant-vos que el Kenpo Karate (Art Marcial on els Mestres tenen la màxima distinció), és un sistema d’autodefensa modern creat pel Gran Mestre E.D Parker (USA) que com a finalitat cerca convertir-se en un sistema de defensa personal enfocat a situacions reals, mitjançant l’estudi minuciós del moviment i la mecànica corporal per aplicar-ho al combat; però no ho faré, senzillament recordaré que aquests  any 2014, els Mestres Isidro González i Isabel Toledo commemoren el seu 30è Aniversari de la creació de la seva acadèmia, l’Acadèmia KENSEI (Rierany dels Frares… porta de Calella, segons es miri… bé, pels del Balmes ho és).

Com us he dit abans, les coses es comencen pel principi i s’acaben pel final i ho faré tornant a recordar a tothom la importància del Patrimoni Humà de la nostra ciutat. Els calellencs Isidro i Isabel en són un exemple .

Creieu-me, quan us dic, com molts de vosaltres que heu estat sota la seva tutela, que és un honor i una sort com a alumne, tenir-los com a Mestres dins del dojo, però encara més, com a calellenc, tenir-los com a conciutadans.

Jordi Bosch Masgrau
Un calellenc inquiet

04/07/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s