Emissió en diferit de l’arròs monumental de Festa Major

A continuació us oferim l’arròs monumental de Festa Major; connectem amb el Passeig de Marc, endavant Joaquim Maria Puyal.

Aquesta emissió és una exclusiva de La Caixa,…. parlem?

Molt bon dia, són dos quarts d’onze del matí de diumenge i som al Passeig de Marc, fa un dia una mica ennuvolat amb una temperatura de 26º i una humitat del 73%, el Passeig és ple de gom a gom per poder gaudir d’aquest magnífic arròs.

I ja tenim l’alineació de l’equip titular, el Pa Vi i Moltó vestirà amb la seva habitual samarreta groga i formarà amb:  Muntaner, Fèlix Pascual, Plademunt, Pruna Jr., Massip, Soler, i com a home més avançat en Quicu de la Garrotxa, tots ells dirigits pel gran entrenador Sr. Jaume Pruna.

La paella està ben neta i en perfectes condicions quan l’àrbitre fa sonar el xiulet per començar la cocció, Muntaner li passa la llenya a Felix Pascual, fa un pilonet ajudat per  Pruna Jr. i encenen el foc, ……. uiiii,…… quasi es cremen.

Minut 5: el foc ja és ben viu, en Soler es disposa a tirar un raig d’oli sobre la paella, mentre Plademunt va  preparant la verdura, li passa el ganivet a Massip que fa una ziga-zaga i fa uns trossets precisos perquè doni la textura justa, quina gran jugada.

Minut 12: De moment veiem el nostre crack en Quicu de la Garrotxa poc participatiu en la cocció, però no patim en defensa doncs el pebrot, la ceba  i el tomàquet ja quasi són a punt; Muntaner li passa les costelles i el pollastre a Soler que canvia de banda, passa la safata a en Quicu Garrotxa i ho tira tot de cop dins la paella.

Minut 17:14, tot el Passeig és un clam,  escoltin estimats oients: IN — INDE — INDEPENDÈNCIA, IN — INDE — INDEPENDÈNCIA.

Som, amics oients, al minut 32 del partit, de moment no hi ha arròs, però arriben els musclos que s’han de netejar, s’ofereixen Plademunt i Muntaner  que allunyen el perill de que no quedin ben nets, mentre s’adonen que la paella no està ben anivellada: ja tenim la primera jugada polèmica de la cocció.  Centre de dades ens podeu repetir la jugada.

  • Es veu ben clarament que el totxo del costat de la barana que subjecta la paella, està lleugerament més baix que la resta, ha sortit el Sr. Jaume Pruna a protestar i sembla que l’àrbitre farà corregir aquest error.

Som al minut 41 i mig de la primera part, som els d’arròs a Catalunya Ràdio amb La Caixa. El nostre entrenador ordena a en Quicu Garrotxa, a Massip i a Soler que agafin les pales i que vagin remenant amb més vigor perquè puguin començar a tirar el peix.

I ja arribem al 45 de la primera part i l’àrbitre mana als cuiners cap a vestidors per poder-se recuperar de l’esforç, …. a La Caixa, tu ets l’estrella.

Ja tornen els cuiners a ser al voltant de la paella, Soler remena, passa el pollastre cap a Massip que s’escapoleix de l’escomesa d’una mosca vironera  i assisteix a en Quicu Garrotxa que escampa el sofregit i la carn amb aquella elegància que només sap fer ell. Som al minut 55 i Felix Pascual agafa l’arròs, fa un canvi de joc cap a Plademunt que es agafat per l’esquena, … això és penal, això és penal, aquest àrbitre és un desastre. Però segueix el joc i Muntaner llença l’arròs, arròs, arroooooòos dins la paella, quin bon llançament, arrrrroooooòssss, perquè llença’t, cada instant és únic, no es repetirà, sento que el cor ja no para de bategar. El públic ho celebra amb els braços enlaire i amb crits d’admiració.

Som al minut 67 i mig i Massip, passa l’arròs a Soler, aquest li cedeix al nostre home en punta, Quicu Garrotxa, que fa una distribució homogènia de l’arròs, quan el Sr. Jaume Pruna s’acosta a la paella i els ordena que obrin les bandes i comencin a tirar el brou, i el tiren i fa xup, xup i  van remenant amb les pales, quina boooona olor.

Minut 82 de cocció: el Sr. Jaume Pruna ordena que apaguin el foc, el públic no ho veu clar i protesta, però en Quicu Garrotxa l’apaga perquè no cogui més, el deixa reposar una estona, la gent anima sense parar perquè comencen a tenir gana, quan arribem al minut 90, sembla que això ja està a punt i que es podrà començar a servir a tota l’afició el nostre arròs.

Quin deliciós arròs el del nostre equip, la gent cofoia fa cua perquè li omplin el plat de tan exquisida menja, mentre el nostre equip celebra des del centre del Passeig la victòria i l’èxit obtingut.

Quim Lloret
Aficionat a moltes coses, especialista en res

26/09/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s