Q.E.D.: El 9N, costellada!

El passat dilluns, ahir, vaig fer arribar la meva darrera entrada al rebat.cat, després de força temps. No era gaire afalagadora respecte a la data del títol d’aquesta nova contribució.

Tal com ja predeia (o només anunciava? No ho tinc clar…), el 9N no anirem a votar, per desídia i partidismes interns (que no és pas poc), i per dèficit democràtic (diuen les veus benpensants; jo en dic clarament intel·lectual) del govern Ejppanyol.

I vistos els plantejaments, penso que és el millor que ens podia passar. Anteriorment ja havia dit públicament, aquí mateix, que sense unes propostes polítiques clares (llei electoral, llei de transparència i finançament de partits, llei d’incompatibilitat de càrrecs, Estatut), el 9N seria una parada de fira.

De fet, cada vegada m’ha anat quedant més clar que la feina a fer, la de veritat, la de pensar les estructures d’Estat i el marc legal del nou país, només s’està fent en un únic lloc, bo i sabent que la feina no s’enllesteix en dos anys, i que no comença amb una consulta de preguntes cagadubtes i acceptades “per collons sisplau” entre una colla que, l’únic que volen, és sortir a la foto per intentar passar a la posteritat.

No cal que digui que els que segueixen treballant, sense aixecar gaire polseguera, han estat i són els del Procés Constituent, sabedors que tot plegat, demana un temps de maceració llarg, pausat, reflexiu, amb el màxim d’aportacions diferents que siguin possibles, per això volen ser la república del 99,9%.

La resta, foc d’encenalls! el 9N, costellada… Excepte si sortim al carrer de manera ordenada, pacífica, NO SIMBÒLICA, decidida, com els estudiants de Tiananmen o Hong Kong, per quedar-nos-hi tant temps com calgui… encara que plogui merda i acabem pixant sang.

Penso, vist tot el foc d’encenalls, que el personatge més incòmode, més valent i també agosarat de tot plegat és, avui per avui, el jutge Vidal, intel·lectualment més proper al Procés que no pas a Òmnium o l’ANC. Ha fet el que jo plantejava: ha dut a terme una acció radical, transparent i pública, jugant-s’hi la pell.

Insisteixo en quatre coses de l’escrit d’ahir: #Abril74 #BarricadesHumanes #TècnicaB52 #Anarquia

Ens veiem a la trinxera!

Jordi S. Guzmán i Conesa
Filòsof i docent
Theoreín: Bloc de filosofia

15/10/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s