El secretari de Twitter

Dijous 16 d’octubre, a les 19 hores comença l’acte de Podem (@PodemCalella) al carrer Bruguera, 97: “Conferència sobre Podem i la crisi a càrrec de tres especialistes de talla internacional” i també l’acte d’ERC (@ERCCalella) al local de Calella-Marxa i Oncolliga: “L’actualitat de Catalunya i el present i futur de Calella”. A les 20h s’iniciava l’acte de CiU (@CiUCalella) al Casal l’Amistat: ”L’endemà de la Independència”, a càrrec d’Albert Pont, President del Centre Català de Negocis. Difícil oi? L’omnipresència està a l’abast de molt pocs, d’un diuen. La temàtica dels 3 actes és prou interessant per, des d’aquest humil faristol digital, fer una crida a recuperar el paper del secretari (de partit). Específicament, i adaptant el terme als temps que corren, el del secretari de Twitter.

Les publicacions a xarxes socials, i el procés n’és un exemple, són un camp abonat a fer créixer una determinada informació amb la col·laboració de tots els usuaris. M’agradaria arribar a casa i trobar-me un perfil de les seccions locals farcit de tuits de l’acte en qüestió. Sota el perfil d’usuari del partit en qüestió, que ja intueixo no seria gaire imparcial, cap problema, cap prejudici, és igual, ja me’n faig el càrrec. Cerco i trobo: un tuit de @ciucalella amb dues fotos, un tuit de @podemcalella invitant a l’assistència a l’acte i zero tuits d’@erccalella. Una opció seria que els tuits es recollissin sota una etiqueta, col·locada amb tota la intencionalitat per la part interessada. Per exemple, a l’acte de @ciucalella l’etiqueta podria ser #ciucalella, a l’acte de @podemcalella, #podemcalella i és clar, al d’@erccalella seria #erccalella. No és redundant, seria un pas important encara que no ho sembli, amb una indicació oral als assistents, prèvia a l’inici de l’acte, de l’ús d’aquella etiqueta (hashtag). Piularien el secretari, els militants i també el públic assistent. Perfecte! Anem omplint l’etiqueta de contingut d’aquí i d’allà. Les etiquetes comunes i locals ja arribaran: #9NCalella #municipalsCalella …

Les municipals queden lluny, el 9N aprop. Desconec amb quina finalitat política estan pensats aquests actes; segurament diversa, plural, però en tot cas raonada per cada cúpula-assemblea. Per això m’agradaria recuperar el secretari de partit per aquestes nits 2.0 que vénen i que són difícils d’atendre en aquesta viva-la-vida-laboral-personal-conciliada en la que estem atrapats de dilluns a divendres més d’un cotitzaire. Després d’una fantàstica jornada laboral estaríem encantats d’escarxofar-nos en el sofà cap al tard, molt tard eh!, smartphone en mà i repassar l’actualitat política de la nostra vila. A cop de tuit, que un secretari sempre deixa acta del què s’ha dit. Aixequem acta?

Jordi Verdura
Estratègia i comunicació en xarxes socials
www.jordiverdura.cat

17/10/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s