Recomanacions literàries Sant Jordi 2015

Ja som a la setmana de Sant Jordi, i de ben segur molts de vosaltres encara no heu decidit quin llibre regalareu o us comprareu. Pels més dubtosos hi ha dues solucions: o anar a veure la Marta del Faristol, o en Gamell de La Llopa, o seguir llegint aquest interessant article on us donaré unes útils recomanacions sobre el llibre a triar.

La primera recomanació és el nou llibre de Josep Maria Espinàs: A peu per les torretes. Aquesta obra és una bellíssima descripció del paisatge calellenc on l’autor es fa acompanyar d’en Josep Maria Juhé per caminar per aquest territori calellenc, fer unes fotos i després penjar-les al facebook. Val a dir que l’escriptor no va poder seguir el ritme frenètic caminant d’en Juhé i extenuat, es va quedar mirant les turistes en poca roba que es banyaven a les roques.

Pels que vulguin un llibre un pèl més pujat de to, els hi recomano: Les 50 ombres d’en Gras, on un atractiu mecànic de bicicletes  mostra a una jove triatleta com es canvia una roda de la bici.

I  del mateix autor de “L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra” ens arriba L’home de 40 anys que es va escapar per la porta (del banc) que es un relat basat en fets reals que explica quan l’Antoniu Villaret va decidir un dia marxar del banc on treballava a l’hora d’esmorzar i no tornar-hi més. D’aquesta manera va ser el primer treballador bancari que es va acollir a una pre-jubilació, política àmpliament seguida posteriorment per totes les entitats bancàries.

Pels kumbaiàs com jo, una bona proposta és: El cançoner complet d’en Pep Xena, aquest llibre és una recopilació de tota la discografia del nostre músic amb lletres i acords per a guitarra. Cançons tan boniques com Cantinero de Cuba, l’himne del Barça o Pastorets amb alegria ja no tindran més secrets i les podreu gaudir i cantar amb les vostres amistats.

I per acabar les recomanacions,  després d’El món groc i El món blau d’Albert Espinosa ens arriba El món blaugrana d’en Charli dels pollastres on ens explica gràficament la història del Barça mostrant-nos els seus tatuatges als llocs més inhòspits.

Espero que alguna d’aquestes propostes us sigui profitosa. Que tingueu un feliç dia de Sant Jordi.

Quim Lloret
Aficionat a moltes coses, especialista en res

22/04/2015

One thought on “Recomanacions literàries Sant Jordi 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s