Ens (us) volen fer callar?

Avui he rebut un correu electrònic que em commina a retirar un article publicat aquí, a rebat.cat. La lectura del correu, feta entre la sorpresa, l’estupefacció i certa incredulitat, no m’ha deixat gens indiferent. Tinc un gran respecte a les lleis i les normes que volen protegir els drets i la imatge de les persones però, en aquest cas, em permeto fer-vos un seguit de reflexions.

La persona que signa el correu sota el nom d’una marca (enlloc, ni a la web, es dóna cap dada sobre una raó social, NIF o similar) que té entre els seus objectius el “dret a l’oblit i borrar informació i dades d’internet”, ho fa en representació d’una persona física “degut a una informació pública en la vostra pàgina web, que està causant un perjudici al meu representat, en la seva vida personal i sobretot professional“. Afegeix que l’article està obsolet (2014) i que parla d’un assumpte ja aclarit. I, finalment, demana el “dret de cancel·lació i oposició” del corresponent enllaç.

Fins aquí jo no tindria cap problema en accedir a aquesta petició si no fos per dues qüestions prou importants. La primera és que no considero obsolet (antiquat, en desús, segons el diccionari) un article publicat fa poc més d’un any, i segona, i més important, perquè l’article en qüestió el que fa és precisament explicar que aquell assumpte ja està aclarit. No han tingut ni el detall de llegir l’escrit abans d’amenaçar? O només la publicació del cognom de tan preuat prohom ja ens posa sota sospita de difamació o calúmnia?

Insisteixo que no tinc cap problema en salvaguardar el respecte a cap persona, i crec que ho he fet fins al dia d’avui, però vull fer pública la meva queixa davant d’aquesta actuació poc acurada i barroera. Vull aclarir també que per establir un contacte entre la persona “presumptament perjudicada” i jo mateix no cal arribar als sis graus de separació (six degrees), ni cinc, ni quatre, … El nostre territori és petit i aquí ens coneixem tots.

Aquí resto a disposició de qui vulgui qualsevol aclariment, tot esperant que una iniciativa com rebat.cat pugui seguir contribuint a donar veu a qualsevol persona que tingui ganes d’opinar al voltant de Calella.

Josep Barri
vilapou.cat

 

26-06-2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s