Presentació

Rebat és la part d’un marc rebaixada perquè tanqui, perquè hi bati una porta o una finestra. Per rebat es toquen com acabament algunes peces més al final d’urna actuació. Fins i tot a Eivissa podem sentir que un rebat és un aiguat fort i de poca durada. Però, sobretot, rebat és una forma del verb rebatre, la tercera persona del present d’indicatiu i l’imperatiu; després d’una discussió, després d’un debat, ho podem impugnar, refutar; podem rebatre un argument o una raó, amb la raó contrària.

Rebat.cat neix com un espai d’opinió al voltant de Calella. En format de bloc s’hi aniran aplegant articles d’autors diversos que parlaran sobre la nostra ciutat, ens faran les seves reflexions sobre el que passa aquí, com ho veuen, com ho viuen. La vida en societat, la política local, el món cultural i el teixit associatiu o, simplement, una aportació creativa.

En un moment on la paraula transversalitat està massa devaluada, rebat.cat vol ser tan obert com pugui o com sàpiga, sense restriccions i sense minutatges, només respectant el criteri personal i l’opinió de cada col·laborador.
Cada setmana tindrem dues entrades més a aquesta pàgina, d’autors nous o de firmes habituals, que ens posaran Calella al nostre horitzó, però sense oblidar que de la mateixa manera que a la xarxa les distàncies i les fronteres han desaparegut, aquí hem de conviure amb els nostres veïns, hem de respectar les nostres diferències i hem d’acceptar que el futur dels municipis, en aquest cas, passa per una nova manera d’entendre la col·laboració, els serveis i, fins i tot, el lleure.
Voldria, també, obrir rebat.cat a tothom que estigui necessitat d’un lloc on fer escoltar la seva veu, els seu “speaker’s corner” particular. A partir del respecte i les ganes de ser positius, proactius en diem avui en aquest nou llenguatge tan canviant, arribarem a consolidar rebat.cat com un espai útil per Calella.
Josep Barri
Editor
03/12/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s