Quin munt d’activitats!

Estem acabant el mes de maig, ara mentre escric, i ja no sóc capaç de recordar tot el què s’ha programat a Calella des d’inici de mes fins a finals de juny…

Faré un petit recompte, no exhaustiu, d’algunes de les coses que recordo: el Premi Ciutat de Calella, la Ciutat Gegantera (#cgCalella2013), els sènior de l’handball ha pujat de categoria (el passat 12 de maig), la Half Chanllenge, el concurs d’all-i-oli del Pa, Vi i Moltó, la cursa d’orientació més l’arrossada de La Minerva, la cursa de l’Oncolliga…

Escoles, associacions… tothom hi participa i hi és representat d’una manera o altra! Ja és ben cert el que diu en Josep Basart des d’aquest mateix lloc. Ja és ben segur que la diferència de Calella no sigui el lloc, si no la gent que la formen! I la diferència sembla raure en les ganes de fer coses, d’emprendre (encara que no sempre o únicament sigui per un benefici econòmic). Però els emprenedors, encara que no tinguin un objectiu econòmic al cap, emprenen perquè, d’una banda, és natural en ells ser d’aquesta manera, però de l’altra perquè també, complementàriament, són bons en la seva feina, en l’aspecte econòmic.

És l’hora de ser valents, tal com titula en @jordiverdura el seu darrer post. I els valents de Calella són els que fan la diferència, sí! Però aquesta diferència també té, com diu en Saül Gordillo, un marc ideal —a vegades una mica maltractat, també ho hem de reconèixer; ningú és perfecte—, que no sempre coneixem prou bé, ni valorem com caldria. Ja sol passar que de tant passar per un lloc, de tant veure’l cada dia, no ens fixem en la seva vellesa o com n’és de rellevant…

I per si no en tenim prou amb les que he esmentat abans, els propers 29 i 30 de juny, Calella Renaixentista, la recreació històrica que es ve fent des del 2008 per refermar el nostre llegat històric. Fins i tot sortim al número 130 del Sàpiens! Imagino que algun històricoferit vindrà a la nostra vila empès per la revista, a veure què hi pot descobrir i trobar, tot gaudint, a més dels llocs que comentava el Saül i de l’empenta que comentava en Basart i la valentia del Verdura…

Per emprendre i ser diferents, cal conèixer bé el nostre patrimoni, cal estar-ne al corrent i sentir-nos-en orgullosos. Per saber qui som, cal saber d’on venim. Per saber on anem, o on volem anar, cal saber qui som!

Jordi S. Guzmán i Conesa
Filòsof i docent
Theoreín: Bloc de filosofia

19/06/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s